Velkommen!

CampusUka 2018 består av en uke med aktiviteter, foredrag og arenaer for relasjonsbygging. Vi skrur opp temperaturen på Campus Ålesund, og ser frem til å ta deg imot. Finn ditt arrangement i programmet i dag!

Se kart med romoversikt (kun NTNU)

Informasjon

Det settes opp to infostasjoner under CampusUka. Disse finner du ved hovedinngangen ved NTNU i Ålesund og i resepsjonen ved Norsk Maritimt Kompetansesenter. Ved spørsmål er du hjertelig velkommen til å kontakte oss via facebook.

Send melding til oss på facebook her!

#GrønnCampus

Campus Ålesund har som mål og bli et mest mulig grønt campus. Under CampusUka kan du vinne spennende premier hvis du lar bilen stå! Når du sykler, går eller tar buss til campus: ta en selfie og post den på Instagram merket med:

#GrønnCampus
24.09

Åpningslunsj

10.45 - 13.00
NMK, 2. etasje

"Smart og Grønn Campus" blir tema for lunsjen.

Campus Uka
25.09

Ocean Talent Camp

9.00 - 15.00
NTNU, vrimlearealet

Regionens største rekrutteringsmesse til havnæringene, Ocean talent Camp arrangeres for 5. gang i Ålesund. 1200 elever møter bedrifter fra de havrelaterte næringene og utdanningsmiljøene på Campus Ålesund

Campus Uka
25.09

Foredrag ved Tore Roppen og Hans petter Hildre

11:00-12:45
NTNU, Naftadjupet

To foredrag. Først ut er Tore Roppen. Deretter kl 12:00 starter "Fremtiden i havet" ved ved professor Hans Petter Hildre fra institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk.

Campus Uka
25.09

Opplev verden som student

15:30-17:00
NTNU, Beddingen

Lyst til å dra på utveksling? Bli kjent med nye kulturer, lære nye språk og få venner fra hele verden?
Fordype deg i fag og emner som kanskje ikke finnes i Norge?
Ved alle NTNUs bachelor- og masterprogram har du mulighet til å ta et semester i utlandet. NTNU har over 500 avtaler verden over og mulighetene er mange.
Å studere ute vil gi erfaringer for livet. Sleng deg med på vårt arrangement i CampusUka, lær mer om utveksling og la deg inspirere!

Det blir enkel servering.

Campus Uka
26.09

Forskning til lunsj

11.30-12.00
NTNU, biblioteket

«Verdensarven: hvordan balansere bærekraft og turisme?» - Et studie i bærekraftige transportsystem.
Ta med matpakken til biblioteket og få ny kunnskap på menyen. Stipendiat ved NTNU i Ålesund, Børge Heggen Johansen serverer førstehånds kunnskap om forskningsprosjektet SUSTRANS.
Verdenskjente turistperler som Geiranger tiltrekker seg titusener av turister hvert eneste år. Vi viser stolt frem vår verdensarv, men tilstrømmingen av turister har også en bakside. Økende miljøpåvirkning fra transport, utslipp til sjø og luft og forsøpling svekker det lokale økosystemet og kan potensielt gi negative helseeffekter.

Campus Uka
Forskningsdagene
26.09

Fagskoledag

9.00-13.00
Fagskolen

Tema: Det grønne skiftet i maritim næring og utvikling av autonome skip. Arrangementet er for inviterte personer.

Campus Uka
26.09

Åpning av treningssenter

14:00-15:00
NTNU, kjelleren

Offisiell åpning av treningssenteret i kjelleren i hovedbygget på NTNU.

Campus Uka
26.09

Åpen Campus

15.30-19.00
Campus Ålesund, oppmøte NTNU

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til å bli bedre kjent med byens universitet, Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK) og Campus Ålesund! Våre flotte studentambassadører vil gi deg omvisning i spennende laboratorier, simulatorer og bedrifter. Oppmøte på NTNU.

Campus Uka
Forskningsdagene
26.09

Challenge Ålesund

19:00-20:30
NTNU, Fyrtårnet

Studentparlamentet inviterer studenter og ansatte på campus til paneldebatt om hvordan politikerne kan tilrettelegge for Campus Ålesund sine behov. Debatten blir ledet avleder av Ålesund studentsamfunn Håkon Fivelstad, og det blir åpent for spørsmål fra salen. Påmelding: www.ntnu.no/machform/view.php?id=260068

Campus Uka
27.09

NHO Gründer

09.00-11.00
NTNU

Bli med på lansering av NHO Gründer i Ålesund! Her vil du få råd og tips til hvordan lede din gründerbedrift samt anledning til å diskutere gründerskap med andre som er i samme situasjon som deg selv.

Campus Uka
27.09

Karrieredag for sykepleierstudenter

11.00-15.00
NTNU

Sykepleiestudenter kan møte sine fremtidige arbeidsgivere på stand og gjennom faglige presentasjoner.

Campus Uka
27.09

GCE Maritime Klynge årskonferanse

11.30-16.00
NMK, Møretanken

Gjennom de siste årene har den maritime klyngen vist en imponerende evne til å omstille seg. Klyngen har skiftet sitt markedsfokus og posisjonert seg i voksende markeder både innen maritim turisme (cruise og passasjerfrakt), fiskeri og akvakultur.

Under GCE Årskonferanse tar vi pulsen på den maritime klyngen på Møre. Få de siste analysene, inspirerende presentasjoner og møt gode kolleger . Vi presenterer blant annet en analyse som dokumenterer hvordan den maritime klyngen i Møre og Romsdal har utviklet seg de siste årene samt hvordan klyngen har prestert sammenlignet med konkurrenter i Norge og utlandet.

Campus Uka
27.09

NTNU kveld i Ålesund

19.00-21.00
Parken kulturhus, foajeen

Varme hender eller kaldt stål – Skal robotene pleie oss i fremtiden?

Vi blir stadig flere eldre, og færre hender til å pleie. Kan vi klare oss uten teknologi i fremtidens omsorg? Eller er det roboter som møter oss når vi kommer på omsorgshjem?
Den sosiale roboten Pepper ble kjent da han aktiviserte de eldre ved Eidet omsorgssenter i Haram. Bak forsøket stod forskere fra NTNU i Ålesund. Du møter både roboten Pepper og forskere på NTNU Kveld i Ålesund. Vi inviterer byen til den nye scenen i Parken Kulturhus (i de gamle lokalene til Ålesund Kunstforening). Påmelding: www.ntnu.no/machform/view.php?id=256904

Campus Uka
Forskningsdagene
27.09

Forsker Grand Prix

18.00-21.00
NTNU, Fyrtårnet 4. etg.

Forsker Grand Prix er en konkurranse i forskningsformidling for doktorgradskandidater, og arrangementet er en del av Forskningsdagene. 10 kandidater fra NTNU skal på Byscenen i Trondheim vise bredden og dybden i noe av hva det forskes på. Hvem av dem fascinerer deg mest, og hvem får juryens stemmer?
Dette programmet streames til NTNU i Ålesund, og forskerelevene ved Fagerlia videregående skole og andre interesserte får overvære livesendingen. Dørene åpner kl 18:00 og showet starter kl 19:00. Det blir enkel bevertning. Les mer om forskerne: https://www.ntnu.no/forsker-grand-prix/

Campus Uka
Forskningsdagene
28.09

Digitalisering av havrommet – nye muligheter innen utdanning, forskning og næringsutvikling

09:00-09:30
NTNU, auditorium Åse

Med sin beliggenhet, lange kystlinje og råderett over store og betydningsfulle havområder har Norge et urealisert potensial til å være spydspissen globalt for å utvikle nye, fremtidsrettede næringer basert med utspring i havrommet. Havrommet er fundamental for verdiskapingen i Norge og vil også være det i fremtiden.
NTNU og SINTEF arbeider med å instrumentere havrommet utenfor Ålesund. Målet er å skape en fullskala testarena til å kunne teste skip, skipsutstyr, fiskeriutstyr, oppdrettsanlegg, bølgekraft og testanlegg for teknologi til å overvåke havet, kysttrafikk og sårbar infrastruktur langs kysten. Forskning med det mål å støtte næringsutvikling er med andre ord et viktig mål for denne infrastrukturen.

Campus Uka
Forskningsdagene
28.09

Innovasjon til frokost

9.00-12.00
NTNU, Fyrtårnet

Studenter ved NTNU og elever fra innovasjon- og entreprenørskapslinjer samles for inspirerende foredrag og aktiviteter. Tema for dagen er innovasjon, miljø og havets utfordringer spesielt.

Campus Uka
Forskningsdagene
28.09

OSC Simulation Conference

10.30-15.00
NMK

Simulation Conference 2018: Technology Vision and Extended Reality.
The event will be combined with technical sessions and demos. Join us for a dynamic industry forum in Ålesund.

Campus Uka
28.09

Challenge - Marine plastic

12.00-16.00
NTNU, TEFT-lab

Be part of the change! Come and listen to inspirational talks about how researchers and NGOs are tackling the issue of plastic in the oceans. Work together in groups to find concrete solutions. Support will be provided for the best ideas. Registration: www.ntnu.no/machform/view.php?id=260556

Campus Uka
28.09

Campus Lounge med quiz

Dørene åpner: 16:00
Quiz start: 18:00
NMK, 7. etasjeVi inviterer alle på campus til Campus Lounge med Quiz! Loungen er den siste sosiale sammenkomsten i Campus Uka 2018 som alle med tilknytning til Campus Ålesund anbefales å få med seg. Ikke minst oppfordrer vi ansatte og studenter på campus til å ta med seg sine samarbeidspartnere, venner og kjente til Campus Lounge i konferanseavdelingen i 7. etasje ved NMK. Vår quiz-vert for kvelden er Ørjan Liavaag, og det er all grunn til å forvente stor stemning. Dørene åpner kl. 16.00, quiz starter kl. 18.00.

Campus Uka
29.09

HavLørdag og åpen lab

11:00 - 16:00
Atlanterhavsparken

HavLørdag med fisk, forsking og plast som tema med både akvarister, forskere og studenter ved NTNU som formidlere.

Vi åpner våtlaben - og her vil akvaristene og forskere fra Møreforsking vise frem ulike spennende fisker og havdyr i våtlabbene.

Plast i havet - en egen pop up utstilling med informasjon fra forskere på NTNU om muligheter for resirkulering av plastavfall fra fiskeri-industrien.

Mat i magen - blir det også, med bålpanne og grilling av pinnebrød ute om været tillater det. Åpen Café.

Campus Uka
29.09

NB! AVLYST Strandrydding med "In the same boat"

Pga. været er arrangementet desverre avlyst. Følg med for ny dato!

Passer for hele familien!

Campus Uka